Balance Coach

Ruitertraining

De balance coach is een unieke toepassing om inzicht te verkrijgen in de functie van de lage rug en bekkenmusculatuur. De balance coach maakt gebruik zadelkruk met 2 verschillende 3-dimensionale bewegingsmechanismen. Onderaan de kruk zit een sensor die gekoppeld is aan een computer die de verschillende bewegingen zichtbaar maakt op een beeldscherm.

Core Stability

Met behulp van de balance coach kunnen de kleine (intrinsieke) spieren van de wervelkolom die zorgen voor coördinatie en stabiliteit optimaal worden getraind, waarbij houdings- en bewegingsgevoel/coördinatie in de wervelkolom wordt verbeterd. Dit wordt ook wel core stability training genoemd.

Persoonlijk oefentraject

Deze manier van trainen is bij uitstek geschikt voor mensen met (langdurige) rugklachten en voor ruiters met rijtechnische problemen. Voor mensen met rugklachten volgt deze training meestal na “hands-on” therapie zoals manuele therapie, triggerpoint-behandeling of dry needling. Steeds meer ruiters (ook zonder klachten) maken gebruik van deze training om hun coördinatie en balans te verbeteren waardoor het paard makkelijker kan bewegen wat de prestaties ten goede komt. De training bestaat uit een persoonlijk oefentraject met gerichte oefeningen en training van de core stability

Balance-Coach-ruitertraining-kruk-aangesloten

Tarieven

Regio Utrecht, Gooi en Flevoland.
Ruitertraining – 1 uur € 60
Groep (max. 5) – 2 uur € 30 p.p.

Prijzen inclusief btw en reiskosten.
Heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want deze training valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie.

Balance Coach, goed zitten, goed rijden:

  • Voor mensen met (langdurige) rugklachten
  • Voor ruiters met rijtechnische problemen.
  • Voor ruiters ruiters (zonder klachten) om hun coördinatie en balans te verbeteren waardoor het paard makkelijker kan bewegen wat de prestaties ten goede komt.
Balance-Coach-ruitertraining-computerscherm-digitale-meting-balans