Anna Steijling

Ik ben opgegroeid op een boerderij te midden van allerlei dieren, vooral pony’s, paarden en honden waren altijd in mijn leven. Na de middelbare school ben ik fysiotherapie, voor de behandeling van mensen gaan studeren in Utrecht. Na een paar jaar ervaring te hebben opgedaan in de fysiotherapie heb ik de opleiding dierfysiotherapie met goed gevolg afgerond. Daarnaast ben ik manueel therapeut en Mulligan practitioner.

Werkervaring

Als humaan fysiotherapeute werk ik met veel plezier samen met collega’s in de maatschap “Fysioteam” in Hilversum. In de afgelopen jaren heb ik veel bij- en nascholingen gevolgd waardoor ik mijn kennis heb kunnen verbreden en verdiepen. Onder andere op het gebied van echografie van het bewegingsapparaat en training van de wervelkolom.

Paarden

Ruiters kunnen bij mij terecht voor behandeling en training van de wervelkolom met behulp van de Balance Coach. Daarnaast heb ik mijn hele leven paardgereden – begonnen met een eigenwijze Shetlander en op dit moment heb ik een Engels volbloed. Ik heb door de jaren heen kennis gemaakt met verschillende disciplines van de paardensport zoals dressuur, springen, sgw, endurance, voltige en mennen.

Anna-Steijling-dierfysiotherapeut-hond
Anna-Steijling-dierfysiotherapeut-paarden

HBO opleiding fysiotherapie

Om de opleiding dierfysiotherapie te beginnen moet eerst de HBO opleiding fysiotherapie afgerond zijn. Na één jaar werkervaring te hebben opgedaan in de humane fysiotherapie kan aan de post HBO opleiding Fysiotherapie bij Dieren begonnen worden. Deze opleiding duurt inclusief een stage periode anderhalf jaar. Als de opleiding afgerond is moet de dierenfysiotherapeut zich inschrijven bij de RVV (Rijksdienst voor de keuring van Vlees en Vee). Kijk voor registratie hier
Meer informatie over de opleiding Fysiotherapie bij Dieren staat op www.cursuscentrum.nl

NVFD

De NVFD staat voor Nederlandse vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren. De NVFD is de beroepsvereniging voor dierenfysiotherapeuten. De NVFD informeert haar leden, dierenartsen en particulieren. De NVFD verzorgt ook de bij- en nascholing voor de dierenfysiotherapeuten. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de NVFD: www.nvfd.nl

Anna-Steijling-dierfysiotherapeut-paard
NVFD-logo-dierfystio-steijling-350