Verbeter welzijn en prestatie

Fysiotherapie voor honden

Voor een afspraak bij een dierenfysiotherapeut is een verwijzing van de dierenarts nodig. Behalve bij een preventief onderzoek. Als u voor uw hond een afspraak heeft gemaakt bij de dierenfysiotherapeut, vindt er eerst een vraaggesprek plaats over de aard en ontstaan van de klachten. Vervolgens wordt de hond bekeken in stand en beweging. Na dit eerste gedeelte vindt het onderzoek van beweeglijkheid van de gewrichten van de poten en wervelkolom en spieren plaats, eventueel aangevuld met specifieke testen, zoals het neurologisch onderzoek. Na dit onderzoek wordt de fysiotherapeutische diagnose gesteld en wordt er een behandelplan gemaakt.

Therapie

De therapie kan bestaan uit mobilisaties van gewrichten, massage, oefentherapie en aquatraining. Het doel van deze therapie is pijndemping, mobilisatie van gewichten en de wervelkolom, ontspanning, spierversterking, verbetering van de coördinatie en balans of verbeteren van het uithoudingsvermogen.

Wanneer fysiotherapie?

Wanneer overweegt u om een afspraak te maken bij een dierenfysiotherapeut? Verschillende veranderingen in het gedrag van de hond kunnen een aanwijzing zijn voor lichamelijke klachten, maar ook een opgelopen blessure kan een aanleiding zijn een onderzoek door een fysiotherapeut te laten uitvoeren. Hieronder volgen een aantal indicaties voor fysiotherapie.

Anna-Steijling-dierfysiotherapeut-hond

Tarieven

Regio Utrecht, Gooi en Flevoland.
Eerste onderzoek en behandeling € 60
Behandeling fysiotherapie € 40

Prijzen inclusief btw en reiskosten.

Indicties voor fysiotherapie >
Voorbeelden van lichamelijke veranderingen zijn:

Uw hond loopt met een bolle rug.

Uw hond heeft gespannen spieren.

Beweging in telgang of op drie sporen.

Onregelmatigheid of kreupelheid

Stijfheid, de hond loopt met korte passen.

Geleidelijk of ineens heeft uw hond ouderdomsklachten.

Uw hond heeft pijnlijke plekken bij aanraking.

Uw hond wil niet geborsteld worden – reageert anders.

Zorg na blessures of na operaties:

  • Revalidatie na operaties.

  • Wanneer pijn medicatie niet (voldoende) werkt.

  • Begeleiding bij duurzamer herstel.

Gedragsveranderingen & pijn.

Gedragsveranderingen kunnen ook een lichamelijke oorzaak hebben. Veranderd gedrag zoals grommen of bijten kunnen een uiting zijn van pijn ergens in het lichaam. Ook vermindering van (sport) prestaties of niet mee willen wandelen, kunnen een aanwijzing zijn voor pijn of verminderde beweeglijkheid van het lichaam.